Arhive

UNIUNEA EUROPEANĂ A IMPUS NORME DE POLUARE

Uităm să trăim aceeași viață cu natura. Poluarea are un cost uriaș pentru sănătate. Un studiu recent al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare vine si cu o estimare sumbră: țările dezvoltate ale lumii cheltuiesc 2.600 de mii de miliarde de euro anual din cauza poluării. Impactul poluării este mult mai mare și afectează inclusiv agricultura.

Uniunea Europeană a impus norme de poluare, însă piața motoarelor diesel este în continuă creștere. În Europa Occidentală, dieselul are peste jumătate din piață. În Statele Unite și în Japonia, procentul mașinilor diesel este mult mai redus, undeva la 10% . Se estimează că, în 2012, aproximativ 3,7 milioane de oameni din întreaga lume au murit din cauza bolilor cauzate de poluare. China a înregistrat cel mai mare număr de decese – aproape 1,3 milioane, urmată de India, cu 700 de mii și Statele Unte, cu aproape 500 de mii.

Problema aerului impur este tot mai abordată. Țările bogate încearcă să reducă emisiile dăunatoare prin reglementari mai dure, În timp ce statele sărace văd în industria poluantă o șansă de creștere economică.