URTICARIA, BOALA CARE NU ALEGE VÂRSTA

Urticaria este una dintre cele mai întâlnite manifestări alergice. Ea poate afecta la un moment dat una din cinci persoane. Această afecțiune a pielii poate să apară atât la copii cât și la adulți, în formă acută sau cronică. În unele cazuri poate fi fatală dacă nu este depistată, tratată corespunzator și cât mai repede.

Specialiștii o prezintă ca o afecţiune dermatologică produsă de mai mulți factori. Se manifestă prin explozia unor umflături mici. Ele pot fi pete de culoare roz pal, cu vârf plat şi contur definit, însoţite de mâncărimi puternice. Se apreciază că un procent între 15 și 25 % din populație va prezenta la un moment dat cel puțin un episod de urticarie.

Cea mai importantă măsură de tratament în cazul urticariei o reprezintă identificarea agentului cauzal, dar și eliminarea sa. Din păcate în multe cazuri aCesta rămâne necunoscut.

Specialiștii recomandă o serie de sfaturi persoanelor care se confruntă cu episoade dese de urticarie. Aceștia recomandă evitat pe cât posibil îmbăierea cu apă fierbinte. Trebuie folosit un săpun delicat și mai ales folosirea unei îmbrăcăminţi ușoare și lejere, din bumbac. Insă indiferent de tipul urticariei, dacă aceasta persistă mai mult de patru săptămâni, este recomandat consultul medicului specialist.