HCM CONSTANȚA A LUAT PENTRU A NOUA OARĂ TITLUL DE CAMPIOANĂ A ROMÂNIEI

HCM Constanţa a câştigat, pentru a noua oară în istorie, titlul de campioană a României. Într-un meci care a reprezentat finala Ligii Naţionale, sportivii de la malul mării şi-au apărat trofeul chiar în faţa marilor rivali de la Ştiinţa Bacău.

Veniţi după Final Four-ul Cupei EHF, handbaliştii de la malul Mării Negre au început meciul relaxaţi. Cotaţi cu prima şansa ca urmare a avantajului de nouă goluri din tur, constănţenii au avut un debut de coşmar în disputa cu cei de la Bacău. Au fost conduşi o bună perioadă de vreme, până la scorul de 5-0 şi au reuşit să puncteze abia într-un moment în care adversarii erau în dubla inferioritate.

Până la pauză, HCM a reuşit doar opt goluri. Sub privirile noului selecţioner, Christian Gaudin, constănțenii au ţinut aproape până la 18-15. Grigoraş a apărat două aruncări de la 7 metri, iar băcăuanii au avut o şansă uriaşă.

Bujor putea să ducă Ştiinţa la 7 goluri în faţă, a ratat din lateral şi visul s-a sfârşit. Rezultat final 24-19 şi jucătorii HCM-ului au primit medaliile de aur şi trofeul, pentru a șasea oară la rând. Pentru a învinge Constanța, Știința avea nevoie de o victorie la 10 goluri diferență.