Arhive

ZECI DE OAMENI AU VENIT LA BISERICĂ PENTRU A SE RUGA LA SFÂNTUL DIMITRIE IZVORÂTORUL DE MIR

Sfântul Dimitrie, ocrotitorul Medgidiei a fost închinat și slăvit de credincioșii orașului. Aşa se face că Biserica Sfântul Mucenic Dimitrie a fost neîncăpătoare. Din puținul pe care, parohul a făcut şi pachete pentru enoriași.

Credincioșii au venit în număr mare și chiar dacă afară era foarte frig credința i-a ținut în fața bisericii pe enoriașii care nu au mai avut loc în lăcașul sfânt.
Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi.

Credincioșii au ascultat cu evlavie slujba, iar mulți tineri căsătoriți și-au adus copiii în fața altarului pentru a fi împărtășiți. Oamenii s-au rugat pentru sănătate și pace în lume. Aceştia se declară bucuroși că Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir este ocrotitorul orașului în care trăiesc.

Enoriașii au stat la rând pentru a primi pachete cu mâncare. Parohul Bisericii Sfântul Mucenic Dimitrie susține că în anii precedenți când erau posibilități financiare mai mari, toți credincioșii erau invitați la masă, unde erau serviți cu zeci de bunătăți.

În fiecare an, pe 27 octombrie, este sărbătorit Sfântul Dimitrie cel Nou. Moaștele sale se află la București, iar mii de oameni merg să cinstească neprețuitele-i oseminte, din care izvorăște mir despre care se spune că face minuni.