JUDECĂTORIA MEDGIDIA A INVITAT ELEVII DE LICEU SĂ VADĂ CUM FUNCŢIONEAZĂ INSTITUŢIA

Ziua porţilor deschise la Judecătoria Medgidia a adus zeci de curioşi interesaţi să vadă ce se întâmplă în sălile de judecată. Evenimentul s-a desfasurat pe toata durata zilei, în cadrul programului de lucru. Cei interesaţi au vizitat sălile de judecată si au solicitat informatii cu privire la munca judecătorilor şi a personalului din instituţie.

Cu ocazia “Zilei Europene a Justiţiei Civile” reprezentanţii Judecătoriei Municipiului Medgidia au organizat “Ziua portilor deschise”. Scopul acestei actiuni este de a oferi publicului larg posilibitatea de a vedea si de a intelege conditiile de munca ale judecatorilor si ale personalului auxiliar din cadrul tribunalelor si judecatoriilor. însoțiți de profesori, Elevii de clasele a X-a, aXI-a și a XII-a din cadrul Liceului teoretic „Nicolae Bălcescu”au avut ocazia să cunoască sistemul de justiție românesc. Curioși din fire, tinerii au intrat prin aproape toate birourile dar și într-o sală de judecată.
ambianță – elevi cand li se explica ….

Președintele judecătoriei din Medgidia a fost ghidul tinerilor pentru o zi. Acesta le-a explicat cum funcționează instituţia și cum sunt organizați angajații.

Copiii au fost uimiți de modul în care arată încăperile de carceră pe care le deține clădirea.

Când adolescenții au intrat în sala de ședințe penale au rămas surprinși deoarece totul arâta ca în filme. Li s-a explicat că sunt dotări normale de care trebuie să beneficieze orice judecătorie. Încântați elevii au făcut un joc de schimb de rol, în care fiecare a luat o poziție anume în sala de judecată.

Președintele Judecătoriei Medgidia, susține că dotările instituției fac ca angajații să lucreze în condiții ideale.

În ceea ce privește stigmatizarea vis a vis de cei care intră pe ușa judecătoriei, seful instituţiei spune că este necesară o educație a tutoror oamenilor în acest sens.

Activitatea desfășurată îi poate ajuta pe elevii de liceu să ia o decizie privitoare la cariera pe care o aleg.

La nivelul Uniunii Europene s-a simțit nevoia ca cetățenii să treacă pragul unei astfel de instituții fără a avea o calitate în instanţă…. Scopul evenimentului este de a conștientiza oamenii că o judecătorie lucrează întotdeauna cu obiectivitate și aplică legea indiferent de situație.