Arhive

“UN EXEMPLU DE BUNĂ PRACTICĂ…”

Proiectul noului spital județean Sibiu a fost dat ca exemplu de bună practică în cadrul Conferintei Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar, ediția a VIII-a, care a avut loc la Poiana Brașov în acest sfârșit de săptămână.

Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu, însoțită de Daniela Stoica, director tehnic și responsabil de proiectul noului spital, precum și de arh. Raluca Șoaită, reprezentanta firmei de proiectare, au prezentat etapele parcurse până la stadiul actual de obținere a autorizației de construcție, care au fost provocările și dificultățile proiectului și ce oportunități și soluții sunt valorificate pentru implementarea lui.

Daniela Stoica, director tehnic și responsabil de proiectul noului spita

Evenimentul a reunit reprezentanții instituțiilor implicate în elaborarea și implementarea politicilor de sănătate (Parlamentul României, Ministerul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ANMDMR), directori de unități spitalicești și clinici medicale, cadre didactice de la universitățile de medicină și farmacie din România și străinătate, dar și companii producătoare și distribuitoare de medicamente, dispozitive și aparatură medicală.

Daniela Cîmpean, președinte Consiliul Județean Sibiu

Ne-a onorat invitația la acest eveniment care a adus în prim plan problemele actuale ale sistemului de sănătate din România, dar a venit și cu noutăți științifice, tehnologice și informatice din sănătate. E important să aflăm despre exemple de bună practică, în special cele legate de digitalizare, de telemedicină, să știm ce produse și servicii sunt deja implementate în spitalele și clinicile din țară pentru a le putea integra în oferta noului spital județean. Aceste schimburi de experiență națională și internațională ne sunt benefice tuturor.

a spus Daniela Cîmpean, președinte Consiliul Județean Sibiu
arh. Raluca Șoaită, reprezentanta firmei de proiectare