Arhive

Prietenia între Sibiu și Takayama împlinește 12 ani, timp în care cele două orașe înfrățite au colaborat activ

În această saptămână Sibiul a primit o delegație din orașul nipon condusă de primarul Akila Tanaka și de președintele Consiliului Local Yoshiaki Suimon, la care s-a alăturat și un reprezentant al Ambasadei Japoniei în România, domnul Hiroshi Kudo, secretar I.

Primarul Astrid Fodor le-a fost gazda în această vizită: „Sibiul și Takayama sunt diferite prin tradiții și cultură, dar am găsit mereu similaritățile care să ne apropie, datorită oamenilor deschiși și implicați. Ambele orașe cresc prin cultură și turism, valorificând patrimoniul construit și natural deosebit care le fac atractive. Partenerii noștri au fost interesați să afle strategia prin care Sibiul reușește să atragă turiști, modul în care orașul nostru a reușit să atragă tineri locuitori și direcțiile în care Sibiul se dezvoltă. Au vizitat câteva dintre cele mai recente proiecte pe care le-am realizat in Sibiu – Stadionul Municipal, pistele de pe malul Cibinului și Complexul Lacul Binder – și au rămas impresionați de atenția pe Primăria o acorda mobilității verzi, sportului și petrecerii active a timpului liber. Am stabilit cu primarul Tanaka câteva direcții în care să continuăm această relație, pe lângă schimburile de voluntari pentru festivaluri și proiectele în domeniul cultural. A fost o vizita foarte plăcută datorită interesului real și căldurii cu care continuăm să ne apropiem” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

La sediul Primăriei Sibiu a avut loc și o întrevedere între delegația niponă și reprezentanții fiecărui grup politic din Consiliul Local Sibiu, oaspeții fiind interesați să afle modul de funcționare al legislativului local, procedurile de alegere pe funcția de consilier local și rolul acestui for în administrarea orașului. De asemenea, s-au întâlnit și cu directorul Teatrului Național Radu Stanca, domnul Constantin Chiriac și cu voluntarii sibieni care au participat la Festivalul Toamnei din Takayama.

Reamintim ca Sibiul si Takayama sunt înfrățite din 2012 și de atunci au avut loc numeroase schimburi, mai ales în domeniul cultural.