Arhive

ULTIMA SEARĂ A FESTIVALULUI A FOST PETRECUTĂ LA ISTANBUL

După o săptămână încărcată de emoții delegațiile care au participat la Turkvizyon 2013 au avut ocazia să se destindă și să își spună la revedere în cadrul unei plimbări cu vaporul-restaurant pe valurile Bosforului. Atmosfera a fost întregită de luminile orașului Istanbul și ale podului Bosforului, unul din cele mai mari poduri din lume.

Ultima seară din săptămâna dedicată festivalului Turkvizyon 2013 s-a desfășurat într-un cadru aparte. Delegațiile au luat parte la o masă festivă dedicată zămbetelor, iar promisiunile de revedere nu au lipsit. Un cunoscut cântăreț din Kazakstan, Adam (pe numele lui de scenă), a făcut parte din delegația Kazakstanului. Acesta a declarat că ar fi onorat să poată ajunge într-o zi să cânte în România.

Participanții, câștigători sau nu, s-au bucurat de compania celorlalți și au declarat că, indiferent cine a plecat cu trofeul acasă, țările trebuie să rămână unite și pe viitor să mai participe la astfel de evenimente într-un numâr cât mai mare.

Membrii juriului, indiferent ce țară au reprezentat, au declarat că a câștigat nu o țară, ci lumea turcică și că micile probleme care au apărut la această ediție cu siguranță vor fi rezolvate pe viitor.

Seara a venit cu o surpriză pentru membrii juriului. Aceștia au fost premiați pentru implicarea lor în cadrul festivalului. Conducerea televiziunii Alpha Media a fost de asemenea premiată.

Festivalul a reunit cu succes multe țări ale lumii turcice, într-un schimb cultural de succes. Participanții, câștigători sau nu ai marelui premiu, au plecat de la această primă ediție cu gândul că poate ediția următoare premiul va merge cu ei acasă.