Arhive

PENTRU PARTICIPANŢII TURKVIZYON, MOMENTUL AŞTEPTAT SE APROPIE

Paricipanţii Turkvizyon 2013 s-au întâlnit pentru a participa la prima zi de repetiţii din cadrul festivalului. În luminile scenei, emoţiile concurenţilor au crescut, dar aceştia şi-au aşteptat liniştiţi momentul lor de a ocupa scena şi au arătat motivul pentru care sunt prezenţi în capitala culturală a Turciei – Eschişehir .

A doua zi a festivalului a fost o zi dedicată repetiţiilor si stabilirii detaliilor tehnice: probele de sunet, probele pentru spectacolul de lumini şi stabilirea regiei scenice a concurenţilor.

Emoţiile au fost mari, atmosfera încărcată, dar toată lumea era nerăbdatoare să treacă peste primele emoţii şi astfel să ajungă mai aproape de startul festivalului.

Prima etapă va avea loc în data de 19 decembrie, aceasta va reprezenta etapa semifinală a festivalului, etapă în care toţi cei 24 de participanţi vor performa pe scena festivalului. Din cele 24 de ţări, juriul va alege un număr de 12 concurenţi ce vor merge mai departe în etapa finală a concursului. Etapa finală se va desfăşura în data de 21 decembrie.

Reprezentantul României, Genghiz Erhan Cutlacai, a lăsat emoţiile deoparte şi a urcat pe scenă hotărât să aducă ţării noastre locul întâi .

La repetiţii a participat alături de concurenţi şi echipele acestora şi prefectul judeţului Eschişehir, Güngör Azimtuna(Ghiunghior Ayimtuna) . Acesta a vorbit despre importanţa festivalului pentru capitala culturală a Turciei şi despre importanţa comunicării între ţările turcice.

Totodată, prefectul a vorbit despre importanţa parteneriatului dintre televiziunea română Alpha Media şi televiziunea Turc Music Birliki (TMB).

Islam Bagirov a ţinut să mulţmumească televiziunii Alpha Media pentru participare.

După primele repetiţii s-a observat că participanţii sunt foarte talentaţi şi determinaţi să câştige. Spectacolul de lumini, numărul mare de ţări participante şi calitatea la care se ridică acest eveniment, anunţă un show incendiar .