PRIMA EDIȚIE A FESTIVALULUI TURKVIZYON S-A ÎNCHEIAT

În weekend a avut loc finala festivalului Turkvizyon. După ce timp de 4 zile delegațiile și concurenții au participat la diferite manifestări în cadrul festivalului, ultima zi s-a deschis cu o conferință de presă dedicată evenimentului și a continuat cu o seară spectaculoasă, la finalul căreia s-au anunțat câștigătorii acestei prime ediții a festivalului.

În cadrul conferinței de presă desfășurată cu ocazia ultimei zile a festivalului Turkvizyon, prefectul județului Eskișehir, Gungor Azim Tuna a vorbit despre importanța și însemnătatea acestui festival pentru lumea turcică. Acesta a declarat că important este ca între țarile turcice să existe o bună înțelegere și la fel de importantă este păstrarea tradițiilor.

Încă din trecut am dorit să fim împreună, în ziua de azi asta este foarte important. Dacă nu ieșim în față cu ceea ce ne reprezintă, riscăm să ne pierdem identiatea. Din această cauză, pentru că suntem capitala lumii turcice anul acesta, toate lucrurile pe care le-am făcut dorim să le continuăm și în anii următori. Pe lângă ceea ce am făcut până acum dorim să facem și alte proiecte.

Referitor la Turkvizyon – este unul din cele mai importante proiecte pe care le-am realizat, dansurile și melodiile care au fost puse în scenă ne-au apropiat foarte mult și ne-au demonstrat că suntem o familie.

Nu contează cine câștigă, important a fost că am stat împreună, cine va câștigat să câștige, dar în final va câștiga lumea turcică.

După ce semifinala a venit cu vești triste pentru 12 din cei 24 de concurenți, finala a adus multă bucurie câștigătorilor festivalului.

Cei 12 finaliști s-au prezentat pe scenă bine pregătiți și au făcut un show de zile mari. Emoțiile premergătoare ediței finale erau mari, dar acestea s-au dovedit a fi benefice pentru câștigători.

Niciodată nu m-am gândit că voi câștiga, dar acum vreau să cânt foarte bine, așa cum am stabilit și sper ca juriului și audienței le vor plăcea interpretarea mea.

Câștigătorii finalei au fost declarați reprezentanții statului Azerbadjian. Aceștia s-au prezentat foarte siguri pe ei pe scenă, coregrafia a fost una deosebită, iar publicul a fost de partea lor.

După Azerbadjian, locul doi a fost ocupat de reprezentanta Belarulsui, iar locul trei câștigat de reprezentanta Ucrainei.

Seara finalei s-a dovedit o seara grea pentru menbrii juriului, dar la final rezultatul a fost cel așteptat și meritat. Directorul televiziunii Alpha Media, Mioara Gîrbă Țuțu, a declarat că organizarea și modul în care finaliștii s-au prezentat pe scenă, au făcut din această seară o seară minunată.

La final de festival putem spune că ediția aceasta a fost o ediție reușită din toate punctele de vedere și sperăm ca la următoare ediție, atât România să fie invitată să participe, cât și telviziunea Alpha Media să fie partener media.