Arhive

ROMÂNII INVESTESC PREA PUȚIN ÎN SĂNĂTATE, ÎNSĂ FOARTE MULT ÎN MENȚINEREA FRUMUSEȚII

Românii investesc prea puțin în sănătate însă foarte mult în menținerea frumuseții. Dacă unii dau bani grei pentru operații estetice, alții cu buget mai limitat, dornici de schimbare, aleg saloanele de bronzat indiferent de anotimp. Specialiștii spun că oamenii nu iau în calcul riscurile la care se expun, tot ce contează este look-ul de invidiat.

Românii sunt unii dintre europenii cei mai interesați de o felul în care arată. Dacă pentru sănătate nu acordă prea mult timp și resurse, pentru tratamentele de înfrumusețare unii au dezvoltat chiar o dependență. Indiferent de anotimp, cei care vor să se remarce aleg saloanele de bronzat și alocă lunar bani pentru a avea o piele pigmentată cât mai închis pe tot parcursul anului.

Dacă în Franța dermatologii cer autorităților ca saloanele de bronzat să fie interzise, în România clienții sunt din ce în ce mai mulți, indiferent de sezon. Pentru a atrage clienții, anteprenorii din domeniu își dotează saloanele cu tehnică performantă care ar trebui să le protejeze cât mai bine pielea și, implicit, sănătatea.

Costurile reduse ale unei ședințe și dorința de a arăta tot mai bine, îi determină pe mulți români să folosească excesiv tehnica de bronzare rapidă ceea ce pe termen lung poate avea repercursiuni majore.

Utilizarea moderată a metodelor de bronzare artificială și a cremelor de protecție sunt cele mai importante elemente pentru prevenirea îmbolnăvirii. De la an la an, foarte puțini dintre români se sfătuiesc cu medicii și verifică dacă fototipul de piele este compatibil cu ședințele de ultraviolete, înainte de a urma ședințe de bronzare.