Arhive

ELIZA SAMARA VA URCA DIN NOU ÎN TOP 20 CELE MAI BUNE DE JUCĂTOARE

Desemnată cea mai bună jucătoare de tenis de masă din România în ultimii doi ani, Eliza Samara și-a confirmat încă o dată valoarea. A câștigat unul dintre cele mai puternice turnee din circuitul International Table Tennis Federation ( ITTF ) World Tour.

Fără să fie cotată printre favoritele la trofeu, constănțeanca a avut un parcurs de excepție, reușind să învingă trei jucătoare mai bine clasate în ierarhia mondială. Sportiva legitimată la CS Farul, aflată pe locul 22 în clasamentul ITTF, a trecut în runda inaugurală de japoneza Megumi Abe, cu scorul de 4-2, iar în turul secund a depășit-o fără probleme pe Renata Strbikova din Cehia, cu scorul de 4-2.

Primele emoții au apărut în optimi, când Samara s-a impus la limită în disputa cu nemţoaica Petrissa Solja, cu scorul de 4-3, la capătul unei partide dramatice. În sferturi, constănțeanca a dat piept cu austriaca de origine chineză Jia Liu, pe care a spulberat-o cu 4-0, bifând prima victorie în fața acesteia, după trei eșecuri consecutive. Marea victorie a venit în semifinale, când Eliza a învins-o pe principala favorită, japoneza Kasumi Ishikawa, cu scorul de 4-1.

Cele două se mai confruntaseră o singură dată, în urmă cu opt ani, la nivel de junioare. Procentajul perfect al sportivei pregătite de Viorel Filimon în fața niponelor a fost completat de succesul din finală, obținut în fața unei alte japoneze, Ai Fukuhara. Constănțeanca a pierdut game-ul de debut, dar le-a câștigat pe următoarele trei și se îndrepta către o victorie facilă. Asiatica a revenit spectaculos, restabilind egalitatea, și a împins game-ul decisiv în prelungiri. În cele din urmă, Samara s-a impus cu 4-3, și a întregistrat primul succes în disputa cu Ai Fukuhara, după ce pierduse precedentele două meciuri.