Arhive

MOAȘTELE SFÂNTULUI IERARH VARLAAM, LA BISERICA „SF. DUMITRU” DIN MEDGIDIA

Moaștele Sfântului Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei au poposit joi la Megidia. Preoții și oficialitățile locale au întâmăinat racla la intrare în municipiu și de acolo aceasta a fost purtată până la Biserica „Sf. Dumitru”.

Credincioşi din toate colţurile oraşului au participat la procesiunea cu moaştele Sfântului Varlaam, mitropolitul Moldovei. Înalt Preasfinţitul Teodosie a oficiat slujba iar la sfârșit a adresat credincioșilor un mesaj de îndreptare către credință

De la cel mai mic la cel mai mare credincioșii au așteptat cu răbdare să se roage la moaștele sfântului. Pentru fiecare acest moment a fost unul de rugăciune și iertare.
Cât despre preoți pentru aceștia găzduirea moaștelor este o binecuvântare.

La sfârşitul procesiunii, IPS a adresat un cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi. în care a arătat calea ce trebuie urmată pentru dobândirea mântuirii. Atmosfera de sfinţenie izvorâtă din racla sfinţilor trebuie să pătrundă până acolo unde ne ducem noi viaţa zi de zi. Pentru că noi suntem chemaţi să fim creştini nu numai duminica la biserică, ci să continuăm Sfânta Liturghie în tot locul şi în tot timpul vieţii noastre.