“Legea va produce efecte și în sensul opririi exodului muncitorilor români în străinătate…”

La sfârșitul săptămânii trecute a fost semnat decretul de promulgare al Legii, asumată de coaliţia de guvernare, care prevede că salariul de bază minim brut în domeniul agricol este de minimum 3.000 lei lunar. În acest context, Felix Stroe, senator PSD a declarat:
“Așa cum am promis, Partidul Social Democrat, legea face parte din pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”.
Până la sfârşitul anului 2022, pentru domeniul agricol, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de minimum 3.000 lei lunar, fără a include indemnizaţiile, sporurile şi alte adaosuri!”

Actul normativ stipulează şi acordarea de facilităţi fiscale persoanelor fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor încheiate cu angajatori care desfăşoară activităţi în sectorul agricol şi în industria alimentară.

Senatorul social-democrat a ținut să menționeze:
“Legea va produce efecte și în sensul opririi exodului muncitorilor români în străinătate, pe salarii nu cu mult mai mari decât erau în România. În Italia de exemplu, în comparație cu anii trecuți, există deja un deficit de muncitori români, care preferă – tot mai mulți – să rămână în țara lor! Avem nevoie de munca lor, în România!”