“…bătaia de joc la adresa României, în privința aderării la spațiul Schengen, trebuie să înceteze!”

Senatorul social-democrat, Felix Stroe, este în asentimentul europarlamentarilor români, indiferent de culoarea politică:
“bătaia de joc la adresa României, în privința aderării la spațiul Schengen, trebuie să înceteze!
Am fost ținuți la ușa acestui concept juridic și frontalier sub diverse pretexte absurde și artificiale. În tot acest timp, am primit „lecții” de la diverși lideri europeni care, imediat după terminarea mandatului lor oficial, au intrat în solda bine plătită a companiilor controlate de Putin.

România îndeplinește de mult timp toate condițiile tehnice de aderare la Spațiul Schengen – singurele motive pentru respingerea candidaturii noastre au fost de natură politică, care nu sunt cuprinse în criteriile de aderare!?

În plus, în criza din Ucraina, România și-a îndeplinit cu succes rolul de stat de graniță al UE, atât în gestionarea fluxurilor de refugiați, cât și în asigurarea rutelor de export pentru grânele ucrainene.

România a acționat solidar cu interesele Uniunii Europene, în privința gestionării situației din Ucraina. E timpul ca și Europa să fie acum solidară cu România!
Atacurile și opoziția unor europarlamentari extremiști sau chiar a unor guverne excentrice (puține) trebuie să înceteze! Se știu interesele economice și frustrările (unele legate chiar de portul Constanța) ale unora. Să sperăm că voința majorității și bunul simț vor prevala în decembrie!”, Felix Stroe, senator PSD.