Confortul termic și nu numai a devenit o cerinţă importantă atunci când vine vorba de construcţia unei case. În acest sens, legislaţia prevede că orice clădire trebuie să aibă un Certificat Energetic, fără de care respectiva construcţie nu va putea fi vândută sau închiriată. În contextul dezbaterilor actuale folosirea produselor cu un impact cât mai mic asupra mediului înconjurator devine doar o chestiune de bun simț pentru fiecare dintre noi.
Izolaţia pe bază de celuloză a apărut în America anilor 1920. În România hârtia era des folosită înainte de 1989 la căptușirea spațiului dintre perete şi tocul ferestrelor, unde acum se foloseşte spuma poliuretanică. Între timp, lucrurile în țara noastră s-au schimbat…
Această variantă eco folosește ca materie primă hârtia de ziar reciclată, care este sortată, tocată marunt și introdusă apoi într-o moară de tocat care descompune hârtia până la obținerea fibrelor sale brute. Pasul următor este tratarea cu aditivi speciali pentru a căpăta proprietăți de protecție față de dăunători precum insecte sau șoareci. Izolația termică se poate folosi atât pentru pereți, podele, cât și pentru tavane și acoperișuri. Totodată asigură o protecție fonică ridicată. Mai mult, costurile de încălzire sunt diminuate cu cel putin 25% în perioada iernii.
Leave a Reply