Arhive

SISTEMUL SOLAR REPREZINTĂ O INSTALAŢIE DE PREPARARE A APEI CALDE MENAJERE

Modificările climatice, împreuna cu o necesitate de a asiura resurse energetice pentru viitor, vor determina înlocuirea reptată a surselor pe bază de carbon cu accesul la o energie obținută in mod ecologic. Și asta, este dovada sistemelor solare, care reușesc sa ofere o sursă de energie stabilă, ecologică si gratuită.

Folosirea energiei solare s-ar putea dovedi, în viitor, cea mai bună cale de a susţine creşterea economică fără a afecta mediul natural. Doar cinci minute de radiaţie solară venită în contact cu suprafaţa terestră corespund actualului de consum mondial anual de energie. Pentru latitudinea geografică din zona României, radiaţia globală în condiţii normale este în medie 1000 W/m2, ceea ce corespunde conţinutului energetic a 100 de litri de păcură.
Sistemul solar este o instalaţie de preparare a apei calde menajere, prin transformarea energiei solare în energie termică. Este alcătuit din instalaţia de încălzire a apei (boiler) și unul sau mai multe panouri solare (sursa de energie), în funcţie de capacitatea boilerului.