OPERATORII PORTUARI DIN CONSTANŢA, ÎN ATENȚIA COMISIEI DE TRANSPORTURI A CAMEREI DEPUTAŢILOR

Discuţii pe teme ce ţin de regimul marin. Este vorba despre taxele percepute de operatorii portuari pe o anumită cantitate de marfă sau pe un anumit rulaj, care vor avea un preţ stabilit într-un contract-cadru. Acest lucru a fost stabilit de Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor, în urma unor discuţii cu autoritățile portuare.

Reprezentanții comisiei pentru transporturi și infrastructură au discutat pe marginea unui contract cadru care să includă toate taxele operatorilor portuari, dar şi despre un master plan.

Mai exact, prin acest contract-cadru, vor fi stabilite taxele sau chiriile care trebuie să fie plătite de către un investitor în Portul Constanţa, dar şi documentaţia de care are nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea.  Totodată, membrii comisiei au discutat cu autorităţile portuare, pe teme ce țin de resursele umane.

În plus, conducerea Aeroportului „Mihail Kogălniceanu“ a cerut Comisiei promovarea unei legi care să permită transportul cargo de animale de pe aeroport, care în prezent nu poate fi efectuat.