Arhive

MAI MULȚI COPIII DE ETNIE TURCO – TATARĂ S-AU ÎNTRECUT LA MEDGIDIA ÎN CADRUL UNUI FESTIVAL

Festivalul Floarea din Grădină de la Medgidia este evenimentul organizat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România prin Organizaţia de Femei. Festivalul este dedicat copiilor care fac parte din mai multe uniuni ale județului Constanţa.

La spectacol s-au prezentat mai mulți copii. Fiecare a vrut să arate cât de bine cunoaște tradițiile. Acest lucru i-a bucurat pe organizatori care spun că asta urmăresc prin organizarea evenimentelor.

Copiii au prezentat un program divers. De la cântece și poezii, până la dansuri tradiționale. Toată reprezentaţia a fost urmărită de un juriu, care a avut o misiune grea. Şi asta deoarece toți copiii au fost foarte bine pregătiți. Până și invitații au fost încântați de reușita spectacolului.

Evenimentul a avut ca scop promovarea limbii materne în rândul celor mai mici membri ai comunităţii. Festivalul se înscrie într-un amplu proiect derulat de conducerea UDTTMR

La finalul concursului toți copiii au fost premiați şi felicitați pentru că duc mai departe tradițiile. Organizatorii i-au încurajat pe participanţi să continue aceste activităţi care fac cinste etniei.