INTRAREA ÎN ANUL 2015 A FOST ÎNTÂMPINAT ÎN TOATE BISERICILE CU RUGĂCIUNI

În fiecare moment de trecere de la un an la altul se fac tot felul de evaluări, se fac bilanţuri, dar în general acestea sunt legate de cele materiale sau de progresul economic. Există însă și oameni care fac un bilanţ al vieţii lor duhovniceşti.

Dorim ani mai buni fără ca noi să fim mai buni. Dorim ani mai bogaţi în cele materiale fără ca noi să fim mai bogaţi în fapte bune. Dorim multă fericire, dar nu suntem totdeauna în legătură directă cu Izvorul fericirii Care este Dumnezeu. De aceea, noi trebuie să ne gândim în primul rând că fiecare an pe care îl primim de la Dumnezeu poate fi un an al mântuirii.

La trecerea dintre ani bisericile din Medgidia au adus mulțumiri Domnului pentru anul care s-a încheiat. Totodată preoții alături de enoriași au întâmpinat anul 2015 cu rugăciuni.

Preoții spun că trecerea de la un an la altul nu lasă urme fizice, ci doar urme lănuntrice. Și toți trebuie să ne amintim că „pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sunt ca o zi” (2 Petru 3:8).

Dacă anul 2014, bun sau rău, s-a terminat, putem doar să sperăm că 2015 va fi an mai bun, cu sănătate şi bucurii.