Arhive

NOUL AN VINE CU MAJORĂRI DE TAXE, DAR ȘI CU MĂRIRI DE SALARII

Anul 2015 vine cu scumpiri. Prima creştere de preţuri care se va regăsi în facturile din noul an este la energia electrică. Printre altele se vor mai majora pretul RCA-ului, unele taxe si impozitele locale, dar și amenzile.

Prima scumpire pe care o vor resimți românii la începutul anului 2015 se găsește pe factura la energie electică. Autoritatea Naţională de Reglementare a decis ca preţul să se majoreze cu 0,26%. Tot la capitolul bani… o veste bună pentru bugetari este una proastă pentru şoferi: creşte salariul minim brut la 975 de lei, însă se măresc şi amenzile. Cea mai mică sancțiune va fi de 195 de lei.

O majorare de aproximativ 30% se va înregistra poliţele de răspundere civilă aută. Societăţile de asigurare trebuie să respecte normele decise de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Așa că nu vor mai avea voie să vândă polițe RCA în pierdere şi trebuie să-şi acopere pagubele din vânzarea altor tipuri de asigurări. Noutatea este că asiguratorii vor putea modifica preţurile numai o dată pe an. 

Taxele şi impozitele locale ar putea creşte și ele cu până la 20%. Legislaţia permite consiliilor locale să decidă dacă şi cu cât cresc toate aceste taxe şi impozite care compun bugetele locale.