Arhive

FOARTE MULȚI CONSTĂNȚENI SPERĂ CĂ ÎN 2015 VOR REUȘI SĂ ÎȘI GĂSEASCĂ UN JOB

Constățenii fără un loc de muncă s-au prezentat încă din ianuarie la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. Și asta în speranța că în 2015 se vor angaja undeva. Pentru cei cu studii medii posturile disponibile sunt foarte multe, iar cei dezavantajați sunt absolvenții de facultate care nu prea au de unde să aleagă.

Noul an nu a adus foarte multe locuri de muncă pentru constănțeni. Deși un număr reprezentativ este în șomaj sau nu are sursă de venit, în această perioadă sfera alegerilor se cam îngustează. Anotimpul și cererea redusă din partea angajatorilor îi determină să se adapteze ofertelor existente.

În dezavantaj sunt absolvenții de studii superioare care au investit timp, bani și ambiție pentru a merge la facultate . Rareș are 25 de ani și a absolvit în 2014 Medicina. Deși a visat întotdeauna să salveze vieți, soarta la adus față în față cu problemele sociale. Diploma de absolvire nu i-a asigurat un loc de muncă în domeniu iar în prezent speră la un post care să îi asigure o sursă de venit.

Cei care sunt acceptați la interviuri încep în scurt timp și lucrul la noul loc de muncă.

Persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă își pot depune dosarele la sediul AJOFM Constanța. Totodată se poate aplica pentru un loc de muncă în județ sau chiar în comunitatea europeană unde angajatorii oferă 1500 de posturi. Cei interesați pot regăsi informațiile necesare la sediul AJOFM, unde lista ofertelor de muncă se reînnoiește în fiecare miercuri.