ASOCIAȚIA „COLECTIV” VINE ÎN SPRIJINUL OAMENILOR AFECTAȚI DE INCENDIU [VIDEO]

 

În semn de solidaritate, președintele Asociației „Colectiv” a venit la Medgidia pentru a întinde o mână de ajutor victimelor incendiului din zona Barăci Ciment. Reprezentanții ONG-ului au întocmit liste cu persoanele afectate și s-au deplasat în teren pentru a vedea exact care este situația, unde locuiesc oamenii și care sunt nevoile urgente pe care le au. Vă reamintim că incendiul din data de 09 februarie a distrus 10 locuințe și a lăsat pe drumuri 18 familii.

Reprezentanții primăriei Medgidia și cei ai Asociației „Colectiv” din București s-au întâlnit pentru a discuta despre nevoile persoanelor afectate de incendiu. Împreună au stabilit cum pot întinde o mână de ajutor.

După ce au stabilit cum pot să ajute sinistrații, oficialii au mers la fața locului pentru a vedea starea în care se află locuințele, dar și pentru vorbi cu persoanele care au rămas fără un acoperiș deasupra capului.

Și-au pierdut agoniseala de o viață în doar câteva minute și cei mai mulți au rămas doar cu hainele de pe ei. Mărturiile oamenilor afectați de incendiu sunt impresionante.

Sinistrații vor primi sprijin de la Asociația „Colectiv”, însă președintele organizației a făcut un apel și la cetățenii municipiului Medgidia. Acesta i-a îndemnat pe oameni să nu rămână indiferenți și să doneze tot ceea ce nu le mai este necesar.

Vestea bună vine însă de la Primăria Medgidia. Reprezentanții instituției au anunțat că proprietarii caselor distruse de incendiu vor fi despăgubiți. Astfel, la inițiativa primarului în ședința ordinară aferentă lunii februarie, programată joi, consilierii vor trebui să aprobe și sumele necesare reabilitării locuințelor. Cum vor vota aleșii locali, rămâne de văzut!