HCM CONSTANȚA S-A REUNIT DUPĂ DOUĂ SĂPTĂMÂNI DE PAUZĂ, CU UN JUCĂTOR ÎN MINUS

După o vacanta binemeritată lotul HCM Constanța s-a reunit. Marius Stavrositu, unul dintre cei mai vechi handbaliști ai HCM și-a luat „La revedere” de la rechini. Pentru jucătorii de la malul mării urmeaza un retur de campionat greu, dar și un cantonament de pregătire.

Antrenorul Zvonko Sundovski a programat adunarea după două săptămâni de vacanță. Absenții motivați din lotul HCM-ului au fost spaniolul Humet, care nu a putut ajunge la primul antrenament, Cutura, convocat la prima echipa a Serbiei și cei trei internaționali români de tineret convocati la lotul pentru campania de calificare la Campionatul Mondial, Șomlea, Gal și Bucătaru. Problemele financiare au produs, din păcate, și prima plecare din lot. Îmbrățișările de revedere s-au contopit cu cele de adio în cazul lui Marius Stavrositu, care a devenit liber de contract în urma memoriului depus la federație pentru neprimirea mai multor salarii. Handbalistul în vârstă de 34 de ani a ajuns la un acord cu CSM București.

„Stavrositu este un jucător bun, un jucător al Constanței și al naționalei României. Ca și jucător al echipei noastre a avut un rol foarte important în 2014. Dacă va dori să plece și sigur va pleca, nu e nicio problemă, doar că noi vom avea probleme. Împreună cu jucătorii care rămân aici trebuie să dăm totul pentru a câștiga fiecare meci.” a declarat Zvonko Sundovski 

Surprinzătoare a fost și vizita fostului inter stânga, Alexandru Șimicu, acum handbalist al echipei germane Hamburg. Șimicu a venit în vizită la Constanța, unde joacă fratele său mai mic, Claudiu. HCM va pleca pe 8 ianuarie într-un cantonament de pregătire la Cheile Grădiștei. Campioana va juca primul meci oficial din 2015 la Constanța, pe 28 ianuarie, impotriva celor Potaissa Turda, în etapa a 16-a a Ligii Naționale.