Arhive

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ LA MEDGIDIA: ,,CULOARE, APĂ, VIAȚĂ”

Agitație mare la Casa de Cultură IN Roman din Medgidia! Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei copiii din cadrul Cercului de pictură și-au prezentat lucrările . Activitatea a avut loc în cadrul unei expoziții cu titlul „Culoare, apă, viață”.

În fiecare an data de 22 martie marchează în calendarul evenimentelor susţinute de ONU, Ziua Mondială a Apei. Aceasta este sărbătorită pretutindeni, cu scopul de a atrage atenţia asupra necesităţii economisirii apei. Manifestarea mai vizează reducerea poluării şi evidenţierea rolului şi responsabilităţilor operatorilor cu atribuţii în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă. Cu acest prilej la expoziția de pictură au fost prezenți și reprezentanți ai companiei RAJA.

Lucrările au fost evaluate de către public. La eveniment a fost prezent și edilul Medgidiei care a apreciat munca copiilor și i-a felicitat pe fiecare în parte.

Tema concursului a fost apa și a urmărit punerea în valoarea a creativității, originalității precum şi a calității artistice.

La rândul lor copiii au subliniat importanța organizării acestor competiții educative. S-au bucurat de posibilitatea de a transpune pe hârtie viziunea lor cu privire la importanţa apei şi viitorul acesteia.

Apa este cea mai importantă resursă naturală de pe pământ pentru că susţine viaţa fiecărei creaturi vii de pe planetă. Potrivit statisticilor, până în 2025, consumul de apă va crește cu 40%. În timp ce în secolul XX rolul critic a fost asumat de petrol, apa este considerată acum cea mai valoroasă resursă naturală.