Arhive

COPACII SĂNĂTOȘI DIN SPAȚIILE VERZI NU VOR MAI PUTEA FI TĂIAȚI DECÂT CU AVIZUL AGENȚIILOR JUDEȚENE DE PROTECȚIA MEDIULUI

Copacii sănătoși din spațiile verzi nu vor mai putea fi tăiați decât cu avizul agențiilor județene de protecția mediului. Inițiativa legislativă a fost adoptată astazi în plenul Camerei Deputaților.

În curând, constructorii care vor să ridice imobile pe spațiile verzi vor avea un impediment: le va fi necesar acordul agențiilor județene de protecția mediului. Situația nu este străină în Constanța, acolo unde construcțiile noi apar ca ciupercile după ploaie.

Constănțenii cunosc foarte bine această situație, iar faptul că spațiile verzi, alături de arbuștii sănătoși dispar din peisajul orașul de la malul mării nu mai reprezintă o noutate. Legea care obligă constructorii să aibă acordul agențiilor județene de mediu pentru tăierea copacilor este privită foarte bine de constănțeni. Cei mai mulți au însă îndoieli că aceasta ar fi respectată.

În plus proiectul prevede că administratorii spațiilor verzi sunt obligați să realizeze măsurile de siguranță, respectiv toaletarea copacilor sau înlăturarea crengilor care ar reprezenta un pericol pentru cetățeni. Nu o dată s-a întâmplat ca în timpul unor furtuni, mașinile constănțenilor să aibă de suferit din cauza ramurilor copacilor bătrâni care au căzut peste autovehicule.