Arhive

MAI MULTE ASOCIAŢII DE PROPRIETARI DIN NĂVODARI RISCĂ SĂ RĂMÂNĂ FĂRĂ APĂ CALDĂ ȘI CĂLDURĂ

Sosirea iernii nu mai reprezintă pentru mulți un prilej de bucurie, ci unul de tristețe. Și asta pentru că, de la un an la altul, datoriile către RADET cresc și mulți proprietari ajung în instanță. Nici reducerea gigacaloriei nu îi bucură pe constănțeni, care preferă să înghețe pentru a salva câțiva lei în plus.

Mai multe asociații de proprietari riscă să se trezească fără apă caldă și căldură în plină iarnă. Și asta din cauza datoriilor care depășesc, în unele cazuri, câteva milioane de lei. Anumiți președinți de asociații se plâng că din cauza unui proprietar rău platnic au de suferit restul oamenilor.

Dincolo de procesele cu rău platnicii care trenează în instanțe, același președinte de asociație recunoaște că nu pensionarii sunt cei care-i dau bătăi de cap, ci tinerii care deși au putere de muncă, nu o folosesc în niciun fel.

Un alt președinte de asociație se plânge de problemele mari pe care le întâmpină, iar soluțiile care ar fi trebuit să-i ajute pe cei aflați în nevoie, mai mult îi încurcă…

Câteodată, recuperarea datoriilor se întinde pe durata unui an întreg. Nici măcar ieftinirea gigacaloriei nu-i ajută în vreun fel pe cei mai bătrâni, care preferă în continuare să stea în frig deși pot beneficia de căldură.

În prezent, Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice are de recuperat câteva milioane de lei de la asociaţiile de proprietari, consumatorii casnici şi firmele constănţene.