Arhive

CONSIDERAT DE UNII CREŞTINI UȘOR, POSTUL SF. AP. PETRU ȘI PAVEL SE DOVEDEŞTE GREU DE RESPECTAT

În urmă cu o săptămână a început postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Durata acestui post este de 2 săptămâni iar sâmbăta şi duminica se mănâncă peşte. Deşi este considerat de către mulți creștini ușor postul este pentru mulți oameni ceva mai greu de respectat.

Mântuitorul a postit 40 de zile înainte de începutul activității Sale publice. Tot El și a învățat pe ucenicii Săi, că postul este inseparabil de rugăciune. Și Sfântul Apos­ tol Pavel a postit și i-a îndemnat pe fiii săi duhovnicești  să practice pos­ tul, unit cu rugăciunea. Însă mulți creștini nu respectă aceste îndemnuri. Dar ce ne spun reprezentanții bisericii, de ce trebuie să postească în această perioadă orice creștin?

Am vorbit cu oamenii. Pentru fiecare dintre ei, postul are o semnificație aparte. Este perioada de rugăciune, de bunătate, dar mai ales de liniște sufletească. Însă doar atât, fără reținerea de la mâncare.

Neconștientizarea necesității de a face din post o reală problemă de viață, datorită lipsei de cultură duhovnicească, face viata noastră veștedă pe tot parcursul anului. Ne copleșesc atâtea neajunsuri, tocmai fiindcă pierdem  sensul vieții. Aceste momente de curățenie sufletească și trupească, ne oferă posibilitatea de a medita asupra misiunii pe care au avut-o cei doi Apostoli ai bisericii.