Arhive

ECHIPA ROMÂNIEI VA JUCA LA EUROPEANUL FEMININ DE HANDBAL ÎN GRUPA B

Echipa feminină de handbal a României a fost repartizată în grupa B a Campionatului European 2014. Turneul se va desfăşura în perioada 7-21 decembrie în Croaţia şi Ungaria. Tara noastră va juca alături de Norvegia Danemarca şi Ucraina.

România, calificată la turneul final al CE 2014 după un baraj cu Belarus, va disputa meciurile din această grupă de foc la Debrecen.

Norvegia este una dintre cele mai titrate naţionale din handbalul feminin cu un palmares în care se remarcă două medalii olimpice de aur, două titluri mondiale şi cinci titluri europene. Danemarca este triplă campioană europeană, campioană mondială şi triplă campioană olimpică

Din naționala daneză se remarcă nume precum Kviesgaard, Dalby, Thorsgaard, Nørgaard sau Larsen, în vreme ce Norvegia ne va ataca prin Linn-Kristin Riegelhuth, Katrine Lunde, Karoline Dyhre Breivang, Heidi Løke sau Camilla Herrem.

Naţionala Ucrainei are în palmares o medalie europeană de argint la ediţia din 2000 din România şi un bronz olimpic la JO 2004.