CARAŞ- SEVERIN SE AFLĂ PE LISTA COMORILOR ASCUNSE DIN UNIUNEA EUROPEANĂ

,,O cale ferată semi-închisă figurează pe o lista a comorilor ascunse din Uniunea Europeană”. Tunelul iubirii, este reprezentant de o linie ferată, circulată doar cu… comandă, unde vegetația s-a dezvoltat și a tranformat peisajul într-un tunel verde.

Linia ferată, asigura cândva, legatura dintre orașele Oțelul Roșu și Caransebeș. Mai exact, era linia ferată pe care se transportau navetiștii și marfa la Combinatul Siderurgic din Oțelu, marmura de la Ruschița, lemn și alte mărfuri. Acum, fiindcă traficul este foarte scăzut, vegetația care s-a dezvoltat de-o parte și de alta a șinelor, a transformat această linie ferata într-un adevarat tunel vegetal. Unii cu spirit mai poetic, il cred chiar un obiectiv romantic. Internauții l-au denumit “Tunelul iubirii”. Bucata respectiva de tunel se afla la ieșirea din Obreja spre gara Glimboca.
Cei de la CFR nu-l vad decat ca pe o delăsare și un punct în plus de rezolvat pe agenda de lucru. Mai exact, defrișarea vegetației de pe marginea șinelor. Asta înseamnă automat moartea tunelului și dispariția sa.