Arhive

FACILITĂŢI PENTRU TINERI, ÎN ŞASE LUNI AU FOST ÎNFIINȚATE 3.200 DE FIRME CU SPRIJIN DE LA STAT

Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către tinerii întreprinzători are ecou… Numai în primul trimestru al acestui an, au fost înființate 3.200 de firme. Tot mai mulţi debutanţi în afaceri sunt încântaţi de acest proiect care le oferă ocazia să facă un prim pas în carieră.

De la lansarea acestui program, în anul 2011 și până în prezent, numărul întreprinzătorilor de firme a ajuns la 14.261, din care în prezent mai funcționează 14.014.
Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a publicat faptul că în acest moment 389 de firme sunt în curs de înființare.

Cu ajutorul acestui program debutanţii beneficiază printre altele de finanţare nerambursabilă de până la 10.000 de euro. În acest context societatea trebuie să fie înfiinţată de un întreprinzător de până la 35 de ani ca fiind asociat unic, sau de cel mult 5 întreprinzători debutanţi asociaţii trebuie să reinvestească cel puţin 50% din profitul realizat anual

De la lansarea programului până la finele lunii iunie, cele mai multe firme au fost înfiinţate în judeţul Cluj și București.