PENTRU UNII DINTRE COPII DANSUL REPREZINTĂ O PASIUNE, IAR PENTRU ALŢII POATE FI O CARIERĂ

Este vacanţă iar pentru mulţi copii mişcarea este ingredientul cheie al timpului liber. Tocmai de aceea ne-am îndreptat şi noi spre unul dintre cercurile de dans din cadrul Casei de Cultură IN Roman din Medgidia. Locul unde mai mulţi elevi de toate vârstele se lasă în voia ritmului muzical. Pentru unii dintre ei aceasta este o pasiune iar pentru alţii poate fi o carieră.

La Medgidia dansul a ajuns să fie iubit de către copii. De la simplii pași de dans s-a ajuns la mișcări de bazin. Dacă unii copii visează să ajungă mai târziu campioni, pentru alții este un mod de distracție. În prezent cercul are un număr destul de mare de cursanți. Partea bună este că tot mai mulți tineri au început să fie interesați de această latură sportivă.

În ultima perioadă tot mai mulți părinți au ales înțeles rolul important pe care îl are sportul în viața copiilor. De aceea ei încearcă tot mai mult să îi implice în astfel de activități sportive. Ultimele studii arată că un sfert dintre copiii de 8 ani din România sunt supraponderali sau obezi. Medicii spun că sportul nu îi relaxează ci îi salvează de anumite boli.