Arhive

BACȘIS LEGALIZAT, TAXA DE LA FETESTI PLĂTITĂ PRIN METODE MODERNE

Guvernul a decis modificarea unor acte normative. Hotararea a fost adoptata printr-o ordonanţă de urgenţă care legiferează bacşişul. De asemenea s-a aprobat și noul sistem de plata a taxei de pod pe Autostrada Soarelui Bucuresti-Constanta.

Guvernul a decis să stabileasca prin lege bacsisul, care va fi evidenţiat pe un bon fiscal separat şi va fi taxat cu 16%. Potrivit dictionarul, prin bacsis se intelege: Sumă de bani dată (de obicei peste plata cuvenită) pentru răsplătirea unui serviciu de natură personală, oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate.

De asemenea, premierul Romaniei, Victor Ponta, a adoptat un act normativ care prevede modalitățile de sancționare a firmelor găsite cu bani în plus sau în minus nefiscalizați.

Pe langa aceasta modificare, guvernul aduce vesti bune pentru cei care vin la mare in minivacanta de 1 Mai. Taxa de la Fetesti se va incasa altfel decat pana acum. Cei care doresc sa evite oprirea la bariera, tariful poate fi achitat inaintea trecerii podului sau cel tarziu pana la ora 24 a zilei urmatoarei trecerii. Plata se poate face fie prin SMS la 7577 ( sa apara scris pe ecran: PLATA PRIN SMS LA 7577), fie la statiile de distribuire a carburantilor auto. (sa apara pe ecran: STATIILE DE DISTRIBUIRE A CARBURANTILOR AUTO)

Controlul se va face cu ajutorul camerelor video care inregistreaza numarul de inmatriculare. Pe baza informatiei, numarul va fi verificat in sistemul electronic al platilor. Tarifele sunt cuprinse intre 13-91 lei, in functie de tipul de vehicul, asta in timp ce iar amenzile aplicate sunt de 10 ori mai mari, mai exact 130 respectiv 910 lei.