CONCURS DE PROGRAMARE ÎN AUTOCAD LA MEDGIDIA

Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ a găzduit concursul de programare în Autocad „Ne construim locuinţa dorită!“. La eveniment au participat mai multe echipe formate din elevi de la Medgidia și de la Liceul „Dimitrie Leonida” din Constanța. Activitatea face parte din cadrul proiectului educativ „Talent şi îndemânare în tehnologii“, care se derulează până în luna iunie a acestui an.

Concursul s-a desfășurat cu implicarea elevilor şi a cadrelor didactice. Principalul obiectiv este formarea de competenţe şi abilităţi pentru meseriile tradiţionale. De asemenea, stimulează utilizarea noilor tehnologii care sunt căutate în prezent pe piaţa muncii.

În cadrul activității elevii claselor de tehnicieni proiectanți CAD s-au întrecut în imaginație și talent. Cu ajutorul cunoștințelor acumulate în cadrul orelor de curs tinerii au realizat mai multe proiecte îndrăznețe.

Ca la orice competiție juriul a deliberat. Și pentru că lucrările prezentate s-au ridicat la nivelul așteptărilor, dascălii au decis să premieze toți participanții.

Cum arată casa visurilor pe care au realizat-o echipele participante la concurs aflăm chiar de la elevi.

Scopul principal al proiectului „Talent și îndemânare în tehnologii”constă în organizarea de concursuri tematice. Se dorește identificarea şi promovarea elevilor talentați în realizarea de produse, care să dovedească abilităţile, deprinderile şi competenţele formate la orele de cultură tehnică şi generală. Profesorii spun că tinerii implicaţi în proiectul educativ vor conştientiza importanţa pregătirii în domeniul tehnologic şi vor corela mai ușor pregătirea teoretică cu cea practică.