APROXIMATIV 8.000 DE ELEVI AU PARTICIPAT LA OLIMPIADELE ȘCOLARE ORGANIZARE DE I.S.J.

Elevii cu rezultate bune la învățătură din județul Constanța au participat la olimpiadele organizate de Inspectoratul Școlar Județean. În total în lupta pentru calificarile la etapa pe județ s-au înscris 7.922 de copii. Este vorba despre tineri din învăţământul primar, gimnazial și liceal, atât din mediul urban cât și din zona rurală.

Concursul judeţean de matematică „Euxin Math”, etapa pe şcoală, a reunit elevii iubitori de știință exactă pentru a-și demonstra niveul de cunoștințe pe care l-au dobândit de-a lungul timpului.

Astfel au participat:
– 2.083 de elevi de clasa a II-a;
– 2.444 de elevi de clasa a III-a;
– 2.102 de elevi de clasa a IV-a.

Pentru etapa locală a concursului, ce va avea loc în 21 martie, se vor califica toţi elevii care au obţinut peste 80 de puncte. Un mare avantaj al concursului „Euxin Math” a constat în faptul că participarea școlarilor a fost gratuită. Tot în weekend, 725 de elevi ai claselor VI-XII s-au prezentat la etapa locală a Olimpiadei de fizică. Competiţia s-a desfăşurat în 11 unităţi de învăţământ, iar în organizarea ei s-au implicat 80 de cadre didactice, atât din municipiul, cât şi din judeţul Constanţa. Tot atunci 568 de elevi de gimnaziu și de liceu au participat la Olimpiada de religie, etapa locală. Aceasta a fost organizată în opt centre de concurs şi pentru organizare s-au implicat aproximativ 90 de cadre diadactice.