MEDGIDIA A GĂZDUIT AUDIENȚE LA AVOCATUL POPORULUI

Reprezentanții Biroului Teritorial al Instituției Avocatul Poporului Constanța au poposit la primăria municipiului Medgidia. Și asta pentru a găsi soluții la problemele cetățenilor. Pe rând oamenii au intrat în audiență. Este vorba despre persoane care se luptă de ani buni să își soluționeze cazurile și au încă speranța că vor primi ceea ce li se cuvine.

Cetățenii care consideră că au de suferit de pe urma unor abuzuri din partea autorităților administrative s-au prezentat la audiențe. Și-au așteptat rândul pentru a vedea verdictul sau sfatul experților din cadrul Biroului Teritorial al Avocatului Poporului. Oamenii spun că au încredere în instituție și chiar dacă nu le rezolvă problema măcar îi îndrumă pentru a ști ce cale să urmeze.

Oamenii trebuie să știe că pot apela la Avocatul Poporului lunar, fără a li se percepe vreo taxă.

De această dată, reprezentanții instituției, Avocatul Poporului, au fost încântați de faptul că oamenii s-au prezentat doar cu acele cazuri ce se află în competența lor. Mai mult de atât au specificat faptul că problemele cele mai multe vin din partea cetățenilor din Adamclisi.

De asemenea, expert coordonatorul, ne-a spus că majoritatea oamenilor veniți au fost cu probleme legate de nerespectarea drepturilor de proprietate privată sau drepturi petiționare. Madălina Botină a relatat faptul că dreptul de propritate privată este frecvent încălcat de primării și A.N.R.P. prin asimilare și neacordare a compensațiilor la care cetățenii sunt îndreptățiți.