ACTIVITATEA POLIȚIȘTILOR DIN CADRUL IPJ CONSTANȚA

Mandate puse în aplicare de polițiștii constănțeni

La data de 3 august a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Constanța, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Bărbatul în cauză a fost introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

La data de 3 august a.c., polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Cernavodă au depistat un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din Cernavodă, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat. Bărbatul în cauză a fost escortat și încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiștii Secției 2

La data de 3 august a.c., în jurul orei 21.45, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție au fost sesizați de către o femeie, de 38 de ani, din municipiul Constanța, despre producerea unui scandal la domiciliul său. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, concubinul femeii în cauză, care ar fi agresat-o fizic pe aceasta, creându-i astfel o stare de temere. Polițiștii constănțeni au emis un ordin de protecție provizoriu, conform procedurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Dosar penal întocmit de polițiștii rutieri

La data de 4 august a.c., în jurul orei 07.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au depistat un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Constanța, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului, fiind sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive, în aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării cu aparatul DrugTest, polițiștii au stabilit că barbatul se afla sub influența substanțelor interzise, rezultatul fiind pozitiv pentru cannabis și amfetamină. Polițiștii rutieri au stabilit că bărbatul a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Activități preventive la Eforie

La data de 2 august a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanți ai Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Constanța și cei ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret, au desfășurat activităţi informativ – preventive printre elevii care au ales să-și petreacă vacanța în cadrul centrelor de agrement New Paradise Eforie Sud și Luminița Eforie Nord. În acest context, polițiștii au discutat cu elevii despre formele de manifestare a comportamentelor delincvente în rândul minorilor, dar și despre implicațiile legale, sociale și de sănătate asociate consumului de tutun, alcool și droguri.

Scopul activităţilor desfășurate este creşterea nivelul de informare, educare şi conştientizare a adolescenţilor şi tinerilor în referire la prevenirea delincvenţei juvenile, victimizării minorilor şi a dispariţiilor acestora, prevenirea manifestărilor violente în rândul minorilor asociate consumului de alcool sau substanțe interzise. Activitățile fac parte din Programul național de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor și a Proiectului „Vacanță în siguranță – fără droguri!”.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

foto: arhivă