Armonie și culoare la vernisajul Taberei Internaționale de Pictură de la Medgidia [video + foto]

Încă o ediție a Taberei Internaționale de Pictură ,,Lucian Grigorescu” a ajuns cu succes, la final. Desfășurată în perioada 26 iulie – 03 august 2019, ediția a XVI-a a evenimentului a reunit la Medgidia 20 artiști plastici din șase țări, după cum urmează:

  • Adina Dogaru, Anda Tănasă, Dan Cârjoi, Daniela Gherghe, Eusebio Spînu, Ioana Lavinia Streinu, Mircea Costea, Zigman Claudia, Zigman Mihai (România);
  • Ivanka Petrova, Petia Ilieva, Fikrat Salimov, Milcho Bonev, Todor Iliev (Bulgaria);
  • Feridun Işıman (Cipru de Nord); Leticia Sansores, Tana Ribeiro (Germania);
  • Vasile Rață (Republica Moldova)
  • Bahri Genç, Kenan Özgür (Turcia).

Sâmbătă, în cadrul vernisajului care a avut loc în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Lucian Grigorescu”, pictorii și-au expus lucrările realizate pe parcusul prezenței la Medgidia. Acestea au fost atent analizate de criticul de artă Alice Dinculescu, care a prezentat publicului venit să vizioneze tablourile particularitățile și unicitatea specifice fiecărui pictor în parte.

În prezent, colecția de artă a municipiului Medgidia numără peste 500 de tablouri.

Artiștii plastici au fost felicitați de primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, care le-a mulțumit pentru faptul că, grație talentului, implicării și originalității fiecăruia, paleta culturală a municipiului devine mai bogată și mai variată. Totodată, edilul a precizat că va susține în continuare acest eveniment cultural important de la Medgidia.

Pictorii nu au părăsit tabăra înainte de primi trofeele oferite în semn de apreciere și recunoștință de organizatori.

Ediția a XVI-a a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu” a fost organizată în cadrul proiectului ,,Culture in Eternity”, finanțat prin Programul România-Bulgaria Cross-Border Cooperational Programme 2014-2020, Axa Prioritară 2, O regiune Verde, Obiectiv Specific – 2.1. Îmbunătățirea utilizării durabile a resurselor și patrimoniului cultural.