Arhive

A NINS LINIŞTIT, IAR PRIMA ZĂPADĂ NU A CREAT PROBLEME ÎN TRAFIC

Bucurie mare, zilele acestea, pentru copii! Prima zăpadă a căzut la țanc. Și asta deoarece elevii pot profita din plin de omătul așternut fără a se mai gândi la teme sau la orarul de la școală! Cum a fost un weekend prelungit până când se vor reîntoarce elevii la cursuri se pot bucura în voie de zăpada de afară!

Primul strat de omăt s-a aşternut deja, iar autorităţile s-au mobilizat pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii optime. Dacă pentru drumari zăpada înseamnă bătai de cap, pentru copii omătul reprezintă un bun prilej de a ieși la joacă! Așadar cu mic, cu mare au ieșit la o partidă de bulgăreală…

Prichindeii nu se gândesc decât la un singur lucru. Să iasă afară și să se joace în zăpadă, să facă bulgări, oameni de zăpadă sau să se dea cu sania.
La Medgidia imediat ce primul strat de omăt s-a aşternut utilajele de la drumurile au început să acţioneze.

Chiar dacă zăpada a căzut liniştit, specialiştii avertizează că temperaturile sub zero grade din timpul nopții vor favoriza apariția poleiului. Astfel pariticipanţii la trafic sunt sfătuiţi să circule prudent şi să adapteze viteza la condiţiile de drum.

Potrivit specialiştilor vremea rămâne rece în aproape toată ţara. Temperaturile rămân scăzute, cu maxime de – 3 grade în Moldova şi + 8 grade în vestul ţării, unde va ploua. Meteorologii de la ANM nu exclud emiterea unui cod galben până pe 2 decembrie.