Arhive

IOHANNIS A DEMISIONAT! CONSILIUL LOCAL SIBIU VA DESEMNA UN PRIMAR INTERIMAR

Președintele ales Klaus Iohannis a demisionat marți din funcția de primar al Sibiului pe care o deține de 14 ani.

La ora 13.00, Iohannis a susținut o conferință de presă la Primăria Sibiu.

După depunerea mandatului de primar al Sibiului, Iohannis a spus că acest demers este necesar pentru a putea prelua în câteva zile mandatul de preşedinte al României.

”Mulţumesc sibienilor care de patru ori mi-au acordat îndrederea lor”, a spus Iohannis, arătând că Sibiul a devenit Capitală Europeană, iar ulterior unul din oraşele cele mai cunoscute şi admirate din România.

Klaus Iohannis le-a mulţumit sibienilor pentru că au făcut aceste lucruri posibile.

”Pentru mine a fost o onoare şi o plăcere să le fiu primar timp de 14 ani şi jumătate. Mulţumesc tuturor colegelor şi colegilor din primărie şi din toate instituţiile cu care am lucrat”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

El a spus că urmează o şedinţă a Consiliului Local Sibiu pentru alegerea unui primar interimar.

Klaus Iohannis a mai afirmat că va reveni la Sibiu, pentru că va fi preşedintele României şi al tuturor cetăţenilor români, indiferent unde stau, în ţară sau în diaspora, adăugând: ”Atunci când spun acasă, spun Sibiu”.

În prezent, atribuţiile de primar ale lui Klaus Iohannis sunt exercitate, ca interimar, de viceprimarul Astrid Fodor (FDGR).

Marți, președintele ales şi-a anunţat pe pagina sa de Facebook depunerea mandatului.

„Începând cu ora 13:00, voi susține o conferință de presă la Primăria Sibiu, o ultimă întâlnire cu reprezentanții mass-media locale în calitatea mea de primar”, a anunțat marți președintele ales pe pagina sa de Facebook.