Arhive

AJUTOARE PENTRU PERSOANELE DEFAVORIZATE DIN MEDGIDIA

În urma unei conferinţe, aleşii locali au primit indicaţii din partea prefectului din judeţul Constanţa cu privire la un proiect de caritate. Astfel a început campania din cadrul „Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014”. Cu acest prilej oamenii din Medgidia care se încadreazã vor primi pachete cu alimente.

Programul se desfãşoarã într-un cadru legal naţional printr-o Hotãrâre de Guvern. S-a hotărât cadrul colaborãrii instituţionale necesar implementãrii în România şi categoriile de persoane care vor beneficia de ajutoarele alimentare ce vor fi distribuite. Astfel, Medgidia va primi 13.710 cutii în care se vor afla ajutoare de la Uniunea Europeanä. Ele vor fi distribuite în acelaşi loc ca şi anul trecut. Proiectul ar trebui sä ia final în termen de 30 de zile din ziua în care bunurile au ajuns în localitate. 6.535 de persoane ce apar pe listele permanente din ultimul raport din luna iunie 2014 care beneficiază de ajutor social, şomaj, indemnizaţie de şomaj, şi care au primit acasä prin poşä cupoane vor avea parte de astfel de facilități. Ei vor putea ridica câte douä cutii identice pe baza cuponului şi actului de identitate.

Imagini+v.o. – Viceprimarul susţine cä anul trecut în cadrul aceluiaşi program, au existat probleme din cauza faptului cä oamenii spuneau cä nu au primit anumite alimente, lucru care nu putea fi stabilit ulterior dacä era adevarat sau nu. Asta pentru ca atunci produsele nu au venit ambalate în cutii sigilate.

Dar existä o ordine de predare a pachetelor. Astfel, ea se va face în douä tranşe. Primii ce vor primi vor fi cei ce au primit cupon iar în a doua tranşă cei care prin eventuale erori de sistem nu au primit dar şi cei care nu erau incluşi în program și care demonstreazä cä se încadreazä din punct de vedere legal.

Pentru cei ce nu apar în evidenţa programului de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, se va face o listä suplimentarä ce va fi ulterior avizatä de Prefecturä în vederea ridicärii coletelor.

Foto arhivă