Arhive

ZIUA COPILULUI, SĂRBĂTORITĂ DE MICUȚII DE LA GRĂDINIȚA NUMĂRUL 12 MEDGIDIA

În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului. Cu acest prilej prichindeii de la Grădinița numărul 12 din Medgidia au sărbătorit cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om, copilăria.

Micuții costumați în ton cu natura dansului respectiv, au urcat pe scenă bucuroși că pot arăta publicului prestanța lor. Ei au avut un program artistic variat. De la dansuri și cântece populare la dansuri moderne, sau de societate.

Pe toată durata spectacolului, cadrele didactice au supravegheat și îndrumat copiii. Dar Cât au muncit aceștia pentru ziua lor?

1 iunie. Este ziua în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi. Ce spun sărbăoriții despre ziua lor?

Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată la nivel naţional în Turcia pe data de 23 aprilie 1920. Ea a intrat în istorie, ca avînd începuturile în anul 1925, an în care la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru bunăstarea copiilor. La zi de sărbătoare Televiziunea Alpha Media le urează tuturor copiilor La mulți ani!