Arhive

MICUȚII DE LA GRADINIȚA „LUCIAN GRIGORESCU” DIN MEDGIDIA S-AU IMPLICAT ACTIV ÎN PROIECTUL „SECURITATEA ALIMENTAȚIEI”

Grupa Puișorii Moțați din cadrul Grădiniței „Lucian Grigorescu” din Medgidia a pregătit o delicioasă salată de fructe. Și asta pentru a sărbători cum se cuvine proiectul „Securitatea alimentației” din cadrul programului „Săptămâna Educației Globale”.

Micuții au avut parte și de vizita unui reprezentant din cadrul Asociației Studenților și Medicilor Voluntari. Ei au primit sfaturi privitoare la siguranța sănătății. Astfel pentru a nu ajunge la doctor li s-a explicat că trebuie să renunțe la sucurile din comerț în favoarea sucurilor naturale, și să consume fructele în starea lor naturală.

Puișorii au ascultat cu atenție ce li s-a comunicat, și mai mult de atât au răspuns foarte bine la întrebările adresate.

Imediat după sesiunea de întrebări, prichindeii s-au pus imediat pe treabă alături de câteva mămici. Ei au spălat cu atenție fructele, le-au tăiat cu grijă și apoi le-au introdus într-un bol. Salata de fructe a fost una excepțională în condițiile în care era pregătită de mânuțele lor.

Cei mici au fost încântați de ceea ce au realizat.

Prin acest proiect copiii au învățat cât de importantă este igiena fructelor și consumul lor zilnic pentru a nu se îmbolnăvi.