Arhive

VEȘTI BUNE PENTRU ANGAJAȚII DE LA POLIȚIA LOCALĂ

Angajații Poliției Locale cu statut de funcționar public sau personal contractual vor beneficia de dreptul la norma de hrană acordat de autoritățile locale. Potrivit unei prevederi incluse într-o ordonanță de urgență care a fost aprobată de Guvern banii vor fi acordați în limita bugetului. La Medgidia vestea că se va acorda norma de hrană este una așteptată de multă vreme. Mai ales că polițiștii locali au salarii foarte mici și de multe ori sunt supuși unor riscuri. Puținii bani i-au făcut pe unii să renunțe la statutul de polițist local întrucât nu își puteau întreține familiile. Acum, odată cu acordarea normei de hrană angajații instituției speră ca situația finaniciară să se îmbunătățească semnificativ.

Conform ultimei modificări a fost extins dreptul pentru încă 5.041 de salariați din poliția locală, personal contractual și funcționari publici. Ei nu ar fi beneficiat de norma de hrană conform prevederilor deja în vigoare.

De la 1 ianuarie 2015, autoritățile administrației publice locale pot acorda în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană pentru polițiștii locali. Este un drept conferit de prevederile art. 35 din Legea poliției locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Aceste prevederi însă nu acordau dreptul la norma de hrană întregului personal al poliției locale.

Polițiștii locali vor primi norma de hrană aprobată fie în natură (prin unități proprii sau servicii externalizate), fie în bani (o alocație valorică zilnică), în funcţie de hotărârea consiliului local. Care este situația la Medgidia?

Vestea a fost primită cu bucurie de către angajați. Pentru ei banii în plus sunt bineveniți, mai ales că mulți dintre polițiștii locali au credite la bănci pe care abia reușeau să le plătească.

Și dacă în trecut nemulțumirile cetățenilor puse și pe seama salariilor mici ale angajaților din sistem, de acum oamenii spun că au pretenții mai mari de la polițiștii locali.

De norma de hrană va beneficia și personalul încadrat pe o perioadă determinată de timp pe posturile devenite temporar vacante. Norma de hrană de care vor beneficia polițiștii locali va fi plătită din bugetele locale, cu încadrarea în limitele cheltuielilor de personal.