PRACTICILE AGRESIVE DE COMERȚ VOR FI SANCȚIONATE DRASTIC

Comercianții care folosesc metode agresive pentru a vinde produse sau servii riscă amenzi usturătoare. Deputații au aprobat un proiect de lege prin care contravențiile vor fi sancționate cu sume de până la 100 mii de lei.

Consumatorii din România sunt tot mai deranjati din cauza practicilor agresive utilizate de comercianți. Metodele folosite cel mai des sunt hărțuirea, constrângerea sau, în cazuri extreme, forța fizică.

Cel mai des se lovesc de asemenea situații românii care nu își pot achita creditele la timp. Stresul neplății este maximizat de atitudinea creditorilor sau a firmelor recuperatoare .

Marii jucători de pe piața serviciilor pot fi sancționați drastic de Protecția Consumatorilor dacă se descoperă că utilizează practici neconforme.

Amenzile s-au dublat după ce deputații au aprobat un proiect de lege care are drept scop combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu clienții și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor.