UN STUDIU ARATĂ CĂ REGIMUL ALIMENTAR POATE AVEA O INFLUENŢĂ ASUPRA MEDIULUI

Burgerii dăunează mediului înconjurător asemenea energiei sau sistemului de transporturi. Şi asta în condiţiile în care prelucrarea unei jumătăţi de kilogram de carne generează emisii poluante egale cu parcurgerea a câţiva kilometri cu maşina. Un grup de cercetători a comparat emisiile de gaze cu efcet de seră de la consumatori de carne sau peşte, dar şi vegetarieni din Marea Britanie. Rezultatele studiului sunt incredibile.

Conform studiului, un burger de 225 grame necesită tocarea, sărarea, piperarea cărnii şi servirea cu ceapă şi ketchup. Însă tot acest proces produce emisii de carbon la fel ca parcurgerea unei distanţe de 16 km cu maşina.
O nutriţie mai echilibrată, cu mai puţină carne, ar reduce consumul de energie şi emisiile de gaze cu efect de seră. Asta nu înseamnă însă că toţi ar trebui sa devenim vegetarieni, ci doar sa fim mai sustenabili.

Produsele fabricate din materie primă animală tind, totodată, să elibereze mai multe emisii decât cele fabricate din materie primă vegetală.
Cert este că toate cinele delicioase constituie o ameninţare la adresa mediului înconjurator .