Arhive

UN CONSILIER LOCAL DIN MEDGIDIA A AGRESAT UN CAMERAMAN AL TELEVIZIUNII ALPHA MEDIA

În urmă cu aproximativ o lună un ales local din Medgidia a bruscat și amenințat un reporter al Televiziunii Alpha Media în cadrul primăriei. Consilierul în cauză nu se dezminte și continuă… Astfel că la finalul ultimei ședințe extraordinare acesta a agresat unul dintre cameramani. În materialul următor, vocabularul vulgar al consilierului trebuie cenzurat, însă cuvintele „grele” adresate jurnaliștilor nu pot fi trecute cu vederea, mai ales că este vorba despre o persoană publică, iar jignirile și amenințările au loc într-o instituție publică.

Evenimentele au debutat pe data de 29 ianuarie, când la finalul ședinței ordinare, echipa Televiziunii Alpha Media l-a abordat pe consilierul Sorin Elvis Radu, la fel ca și pe ceilalți aleși locali. În momentul în care reporterul s-a apropiat să îi adreseze o întrebare acesta a fost bruscat și ulterior amenințat.

După ce a fost difuzat materialul referitor la acest incident, comportamentul consilierului Sorin Radu părea că s-a schimbat. Pe data de 12 februarie acesta a avut o atitudine decentă. Însă, la următoarea ședință de consiliu, mai exact cea din 16 februarie, alesul a amenințat un cameraman. Sorin Radu, i-a ordonat operatorului să oprească filmarea care se desfășura într-o instituție publică mai exact în sala de ședințe a consiliului local.

Și cum de la vorbe la fapte nu este decât un pas, la sfârșitul ședinței din data de 23 februarie, alesul a pus în aplicare cele spuse pe 16 februarie. Mai mult decât atât a folosit cuvinte injurioase ce nu pot fi reproduse în fața telespectatorilor.

Toate evenimentele prezentate s-au desfășurat în sediul primăriei municipiului Medgidia, iar atitudinea domnului Sorin Elvis Radu nu este demnă de un consilier local. Îi transmitem că nu ne impresionează amenințările și injuriile sale și îl informăm că România anului 2015 nu poate fi confundată cu „Vestul sălbatic”. De asemenea, îi reamintim consilierului local că nicio persoană publică nu a fost obligată de cineva să devină publică ci și-a asumat liber această condiție. Drept urmare trebuie să manifeste un comportament civilizat, să respecte atât calitatea de ales local cât și reprezentanții mass-media care își fac datoria de a le prezenta cetățenilor activitatea persoanelor publice, plătite din bani publici pentru a le reprezenta interesele. În concluzie orice ales are datoria să spună ce face pentru binele comunității care i-a acordat votul pentru a accede în funcția pe care o deține.