Arhive

SIMBOLURILE PRIMĂVERII AU APĂRUT TIMID ȘI LA MEDGIDIA

În doar câteva zile, simbolul primăverii mărțișorul, va fi oferit celor dragi. Așa că în zonele cunoscute din centrul orașului, comercianții și-au expus micile bijuterii de care este agățat nelipsitul șnur alb-roșu. Simple sau complicate, unicate sau de serie, la Medgidia, puteți găsi mărțișoare pentru toate buzunarele.

Pe panourile vânzătorilor sunt coșari, trifoi cu patru foi sau potcoave, dar și personaje din desene animate sau figurine abstracte.
Mărțișorul este simbolul venirii primăverii. Al reînnoirii și al renașterii naturii, dar și al speranței. De aceea el este dăruit celor dragi pentru a le aduce belșug și noroc. Comercianții sunt optimiști și speră să vândă toată marfa. Au pus o părticică din sufletul lor în fiecare bijuterie pe care au lucrat-o și cred că cei care îi vor vizita vor simți acest lucru.

Mărțișoarele au atras atenția fiecărui trecător în parte. Unii doar le-au admirat, iar alții au și cumpărat. Chiar dacă unora li se par scumpe, cumpără mărțișoare pentru că doar o dată pe an este 1 martie…

Mărțișorul este un mic obiect de podoabă legat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, care apare în tradiția românilor și a unor populații învecinate. Femeile și fetele primesc mărțișoare și le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii. Împreună cu mărțișorul se oferă adesea și flori timpurii, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.