Arhive

TEODOR MELEŞCANU ÎŞI DEPUNE TOATĂ ENERGIA PENTRU CA ROMÂNIA SĂ INTRE ÎNTR-O STARE DE NORMALITATE

Teodor Meleşcanu şi-a depus candidatura la președinție pe ultima sută de metri, spre surprinderea multora. A decis ca după 40 de ani pe care i-a petrecut în slujba ţării să încerce să facă şi o încununare a carierei sale. Este hotărât să aducă România într-o stare de normalitate, prin legalitate.

Candidatul susține că a decis într-un mod responsabil să își prezinte candidatura la cea mai înaltă funcție în stat. Pentru el, intrarea în normalitate a țării înseamnă ca instituțiile să funcționeze. Parlamentul, cu guvernul și președintele să colaboreze în interesul cetățenilor. O țară în care toate aceste lucruri să se facă în baza legilor legale nu pe baza unor decizii, acte de voință unică a unei persoane sau a alteia.

Meleșcanu spune că va fi garantul independenței tuturor organismelor care luptă împotriva corupției. De asemenea consideră că politica externă este una din cele mai mari prerogative ale președintelui. Asta deoarece un șef de stat nu ar putea să își execute cu eficiență și coerență munca decât în stânsă colaborare cu ministrul de externe și cu structurile guvernamentale. El a găsit soluții pentru readucerea tării acolo unde își dorește poporul roman.

Echipa care îl ajută în campanie sunt în general oameni tineri care sunt din zona studențească, poststudențească și cadrele universitare. Ca ideologie, el este de centru dreapta.

Prezidenţiabilul spune că, votul cetățeanului este cel mai important.

Pentru a candida la cea mai înaltă poziție în stat, el a strâns 400.000 de semnături, lucru care l-a încurajat să meargă mai departe cu acest țel de a fi președintele României. De asemenea, el contează pe majoritatea populației „tăcute”, adică cei 40% care nu vin la vor și cei 30 % care nu sunt hotărâți. Meleșcanu explică faptu că dorește să reușească ca în primii doi ani să adopte două măsuri fundamentale în România, mai exact: măsuri de relansare economică și de resetare a sistemului politic.