ASOCIAȚIA TOMIS ANTIDROG CONSTANȚA CONTINUĂ ÎN VEDEREA CONŞTIENTIZĂRII POPULAŢIEI

Asociația Tomis Antidrog Constanța a organizat un eveniment cu ocazia lansării unui nou proiect. „Plante bune… plante rele”. Acesta este încă un semnal de alarmă tras în vederea conștientizării populației cu privire la efectele nocive ale drogurilor. Pe lângă materialele și informațiile primite, spectatorii s-au bucurat și de un spectacol care a reunit nume grele ale muzicii ușoare românești.

Manifestarea a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța. Spectacolul „Plante bune… plante rele”, este inspirat după o piesă care datorită mesajului a fost transformată în imnul proiectului.

În deschidere organizatorii au prezentat un film de 15 minute care evidențiază pericolele la care se expun tinerii care consumă droguri. Alexandru Alois, președintele Asocieției Antidrog Constanța a urcat pe scenă şi a adresat câteva cuvinte publicului prezent.

Un psihiatru le-a vorbit celor prezenţi pe baza unor filmulețe cu tineri care au consumat droguri. Astfel a scos în evidență efectele pe care le are consumul de stupefiante asupra omului, atât din punct de vedere fizic cât și psihic.

O altă metodă de promovare a luptei împotriva consumului de stupefiante este ziarul Vicii care aparţine asociaţiei Tomis Antidrog. De asemenea scena a fost împărțită în două. Pe o jumătate a fost amplasat un copac verde, iar pe cealaltă un copac uscat. Nu au lipsit manechinele care întruchipau doi tineri decedaţi în urma consumului de groguri. Adrian Daminescu a deschis spectacolul cu noul imn al asociației.

Evenimentul a continuat cu nume succes ale muzicii ușoare românești. Astfel, Marina Florea a umplut scena de energie.

Ileana Șipoteanu a fost și ea primită de public cu ropote de aplauze.

Pe scenă au răsunat şi versurile bine-cunoscute „ hai vino iar în gara noastră mică”, interpretate de marele artist Gabriel Dorobanțu.

Nici versurile piesei „Ani de liceu” nu puteau să lipsească din spectacolul unde muzica a fost pusă la loc de cinste. Astfel că Stela Enache i-a întors în timp pe spectatori…Şi artista şi-a amintit de Constanța oraşul care i-a marcat debutul carierei şi întâlnirea cu dragostea.

Finalul show-ului a fost condimentat cu piesele artistului Adrian Daminescu. Acesta a coborât în mijlocul oamenilor iar la final a fost copleșit de aplauze, lumea s-a ridicat în picioare în semn de respect.

Artiștii au acceptat propunerea de a cânta în cadrul acestui proiect la Constanța fără să stea prea mult pe gânduri

Oamenii au fost încântați atât de campania antidrog care a avut un impact puternic, cât și de spectacolul care le-a bucurat sufletele și le-a readus zâmbetele pe buze.

Organizatorii sunt mulțumiţiți de modul în care s-a desfășurat evenimentul. Mai mult, susțin faptul că mesajul a fost îndreptat şi către părinți și bunici deoarece toată educația și tot echilibrul copilului pornește din familie.

La final au urcat pe scenă organizatorii și partenerii proiectului, Cu toţii le-au mulțumit celor care au venit să susțină această campanie și împreună au cântat imnul „Plante bune…plante rele„.